پایان نامه دوست یابی از منظر قرآن چگونه است؟ |
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
کلیات تحقیق:
دوست حقیقی انسان را در مسیر حق و کمال و کسب فضایل یاری میکند؛ پیوند دوستی با افراد با ایمان نه فقط به درد دنیا می خورد بلکه در آخرت نیز میتوان از آن بهره گرفت و نجات یافت.
اهمیت دوستی تا حدی است که خداوند متعال در قرآن تصریح نموده که در روز قیامت گروهی از منحرفان و کسانی که مشمول عذاب الهی میشوند از دوستان و همنشینان ناباب خود مینالند. تبدیل شدن دوستی غیر پرهیزگاران به عداوت در روز قیامت طبیعی است، چرا که هر کدام از آنها دیگری را عامل بدبختی و بیچارگی خود میشمرد؛ غیرمتقین در روز قیامت به یکدیگر میگویند: تو بودی که دنیا را در نظر من زینت دادی و مرا به آن تشویق و ترغیب نمودی ولی پرهیزگاران که از رستگاران روز قیامت هستند به یکدیگر چنین سخن نمیگویند زیرا که پیوند دوستی آنها جاودانی است. چه بسیار جوانانی که به علت رفاقت با افراد بی لیاقت فاسد و منحرف گشته و آن گاه جز حسرت و اندوه حاصل کارشان چیزی نیست. خداوند متعال در قرآن میفرماید: یا وَیْلَتی لَیْتَنِی لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلِیلا (فرقان:28)؛ ای وای بر من! کاش فلانی را به عنوان دوست بر نمیگزیدم. پس باید با دقت دوستان خود را گزینش و سنجیده عمل کنیم و خود نیز بکوشیم دوستان خوبی برای دوستانمان باشیم که یکدیگر را به سعادت و جاودانگی برسانیم. دوستی هایی که برای منافع مادی و مفاسد هوس انگیز زودگذر برقرار شده به علت این که عامل شقاوت و بدبختی گشته است به دشمنی سختی تبدیل خواهد شد. در روز قیامت، دوستیهایی که برای غیر خدا بوده همه تبدیل به دشمنی میشود وآشناییها و نسبتها از بین خواهد رفت. این که قرآن کریم در مورد مساله دوست و دوست یابی تاکید می کند که انسانها باید دوست خود را با دقت انتخاب و در برقراری ارتباط با دوستان سنجیده عمل کنند به خاطر این است که دوستی ها نه تنها در دنیا، بلکه در روز قیامت تاثیر بسزایی دارد. در روز قیامت دوستی گروهی از مردم تبدیل به دشمنی میشود و هر کدام دیگری را مایه سقوط و بدبختی و هلاکت خود میدانند و اعمال ناپسند و زشت خود را به گردن دیگری می اندازد. انسان مجرمی که به دنبال راه گریز است گناهان و مفاسد اخلاقی خود را به گردن دوست و همنشین خود میاندازد او فکر می کند که در آنجا نیز مانند دنیا، جای پهن کردن بساط زرنگی است، اما در قیامت هیچ چیز از ماموران و فرمانبران خداوند مخفی نخواهد ماند. ان ربک لبالمرصاد ( فجر: 24) ؛ خداوند در کمینگاه انسانهای خلافکار و مجرم است.
دوست و رفیق خوب دوستی است که آگاه و دانا باشد زیرا رفاقت با عالم اثرات مفیدی در زندگی فرد دارد همنشینی با عالم موجب حیات و روشنی دل است و سبب خوشبختی و سعادت و نیز رفاقت با عالم آگاهی و ادب رفیقش را افزون میکند (علاقهمند،1381: 118).
برقراری ارتباط با دوستانی که درستکار هستند مایه پیشرفت یکدیگر در مسیر الهی میباشند و این دوستی هم در دنیا و هم در آخرت به سود ایشان خواهد بود ولی دوستی با بدکاران انسان را در مسیر شهوت و حرام قرار میدهد و انسان را به پرتگاه میاندازد و هم در دنیا و هم در روز قیامت به بدبختی و شقاوت و عذاب دایمی یکدیگر کمک نمودهاند، در نتیجه لازمه دوستی شایسته و مناسب این است که یکدیگر را در امور دنیوی و اخروی یاری رسانند و سعادت، خوشبختی و جاودانگی را برای یکدیگر به ارمغان آورند (والترز،1382: 96).
1ـ 2ـ بیان مسئله
یکى از نیازهاى اساسى انسان از بدو تولد تا پایان عمر نیاز به محبت ورزیدن به دیگران و مورد محبت دیگران واقع شدن است.(همان) این نیاز روانى انسان در طى مراحل رشد شکلهاى مختلف مىیابد و باید هر دورهاى به گونهاى متناسب تأمین و ارضاء گردد در نوزادی از طریق والدین و به خصوص مادر، در کودکی علاوه بر خانواده، به وسیله گروه همبازى در نوجوانی از طریق گروه همسالان ، در دوران جوانی با ازدواج و پیدا کردن شریک زندگى و در میان سالی به شکل خاص دیگر. آنچه به عنوان ویژگیهای دوست خوب مطرح است مطلق و صد در صد نیست چه اینکه انسانها کم و بیش دارای نواقصی نیز هستند کما اینکه خود ما وقتی به کارنامه زندگی خود نگاهی میافکنیم آن را بی نقص و عیب نمی بینیم. بنابر این به طور نسبی دوست خوب باید این خصوصیات را داشته باشد و جهت کلی زندگی او نیز به سمت و سوی این ویژگیها و جنبههای مثبت باشد. دوست و رفیق در شکلگیری شخصیت افراد نقش بسیار مهمی دارد زیرا حالات و اقوال و افعال انسان به سرعت تحت تاثیر همنشین قرار می گیرد. فراوانندکسانی که بخاطرداشتن دوستان نا اهل و کم خرد دچار خسارتهای جبران ناپذیر شده اند و بالعکس، چه انسانهایی که در اثر همنشینی با دوستان پاک و صادق و دانا از انحراف و فساد نجات یافته اند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-01-12] [ 01:47:00 ق.ظ ]
|