پایان نامه تولید و بررسی خصوصیات بیوشیمیایی آلفا آمیلاز باسیلوس لیکنیفورمیس 1390 BR |
چکیده
بهینه سازی تولید و بررسی خصوصیات بیوشیمیایی آلفا آمیلاز باسیلوس لیکنیفورمیس 1390BR
در پژوهش حاضر ترشح و بررسی خصوصیات آلفا آمیلاز خارج سلولی از باکتری بومی باسیلوس لیکنیفورمیس 1390BR مد نظر بود. سویه 1390BR در محیط حاوی عصاره مخمر 5/0%، پپتون 5/0% و کلرید سدیم 5/0% و آب شهر 5% در دمای ˚C30 و 7~pH کشت داده شد و پس از گذشت مدت زمان 24 ساعت، توسط نشاسته 1/0 % القا گردید. نتایج بیشترین میزان ترشح را 18 ساعت پس از القا نشان داد. آنزیم توسط روش رسوبدهی با استن (v/v)70% و ستون کروماتوگرافی تعویض یونیDEAE-Cellulose تا حد امکان تخلیص گردید. خصوصیات بیوشیمیایی آنزیم تخلیص شده در حضور 5/0% نشاسته نشان داد pH و دمای بهینه آنزیم به ترتیب 0/6 و ˚C 70 میباشد و در دمای ˚C 85 پس از گذشت یک ساعت کمتر از 25% فعالیت خود را از دست میدهد. این آنزیم در محدوده وسیعی از pH (5-12) بیش از 60% فعالیت خود را حفظ میکند. پارامترهای سینتیکی Vmax و Km آلفا آمیلاز سویه 1390BR به ترتیب برابر µM/s 42/0 و mg/ml 02/1 محاسبه شد. فعالیت آنزیم در حضور یونهای Mn2+ و Ca2+ بمدت یک ساعت به میزان 105 و 107% افزایش مییابد و در حضورFe3+ بطور کامل مهار گردید. فعالیت آمیلولیتیک آنزیم در حضور mM5EDTA سبب کاسته شدن تنها 27% از فعالیت اولیه آنزیم گردید. پایداری آنزیم در محدوده وسیع دما و pH و عدم وابستگی شدید فعالیت آنزیم به حضور یون Ca2+ در محیط، این آنزیم را یک کاندید مناسب برای جایگزینی بعضی از آمیلازهای صنعتی امروزی مینماید.
کلمات کلیدی: آلفا آمیلاز، باسیلوس لیکنیفورمیس، پایداری دمایی، صنعت نشاسته
فهرست مطالب
عنوان صفحه
1-2-1- کاربردهای صنعتی بیوکاتالیزورها 4
1-4-1-1- آمیلازهای باکتریایی.. 7
آنزیمهای هیدرولیز کننده نشاسته به چهار گروه عمومی تقسیم میشوند: 8
1-4-2-3- آنزیمهای شاخه شکن.. 9
1-4-4- مکانیسم عمل آلفا-آمیلاز. 13
1-4-5- کاربردهای آلفا-آمیلازها 14
1-4-5-1- تولید اتانل زیستی.. 15
1-5-4-6- تولید نان و شیرینی پزی.. 17
1-4-5-7- تولید شربت گلوکز و فروکتوز. 18
2- مروری بر پژوهش¬های پیشین.. 21
3- ابزار، مواد و روشهای تحقیق.. 26
3-2-3- محیطهای کشت مورد نیاز. 28
3-1-4-کشت باکتری مولد آلفا آمیلاز و تشخیص کیفی تولید آنزیم خارج سلولی.. 30
3-2- بررسی سینتیک رشد و فعالیت آلفا آمیلازی باکتری در محیط کشت پایه. 30
3-3- روشهای استفاده شده در مراحل سنجش و تخلیص آلفا آمیلاز. 31
3-3-1- تخلیص آنزیم آلفا آمیلاز. 31
3-3-2- تخلیص بر روی ستون DEAE-Cellulose. 31
3-3-3- سنجش فعالیت آنزیمی.. 32
3-3-3-1-روش سنجش فعالیت آنزیم.. 33
3-3-4-1- سنجش کمی پروتئین به روش برادفورد. 34
3-4- روشهای بررسی خصوصیات بیوشیمیایی آلفا آمیلاز با خلوص نسبی.. 35
3-4-1- اثر غلظتهای مختلف سوبسترا بر فعالیت آلفا آمیلاز (تعیین Km و Vm) 35
3-4-2- اثر دما بر فعالیت آلفا آمیلاز با خلوص نسبی.. 37
3-4-3- اثر pH بر فعالیت آلفا آمیلاز. 37
3-4-4- بررسی پایداری حرارتی آنزیم دارای خلوص نسبی.. 37
3-4-5- اثر pH بر پایداری آنزیم دارای خلوص نسبی.. 37
3-4-6- روش بررسی اثر یونهای فلزی و EDTA بر فعالیت آنزیمی.. 38
4-1- ترشح آنزیم آلفا آمیلاز از باسیلوس لیکنیفورمیس سویه 1390BR.. 40
4-2- سینتیک رشد و تولید آنزیم آلفا آمیلاز. 41
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-01-13] [ 12:35:00 ق.ظ ]
|