پایان نامه بررسی اندازه¬های فاصله برای مجموعه¬های فازی شهودی و شهودی بازه¬ای مقدار |
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
بررسی اندازههای فاصله برای مجموعههای فازی شهودی و شهودی بازهای مقدار
با معرفی منطق فازی مجموعه های بسیاری بر اساس این منطق معرفی گردید که از آن جمله میتوان مجموعه فازی شهودی و شهودی بازهای مقدار را نام برد. این مجموعهها نیازمند معرفی اندازههای فاصله بر اساس شرایط آن مجموعهها هستند. تاکنون اندازههای فاصله زیادی برای مجموعههای فازی شهودی و شهودی بازهای مقدار معرفی شده است. ما در این پایانامه به بررسی این اندازههای فاصله میپردازیم. در انتها یک اندازه فاصله وزنی جدید مبتنی بر اندازههای بررسی شده ارایه شده است. واژههای کلیدی: اندازه فاصله، مجموعه فازی شهودی، مجموعه فازی شهودی بازهای مقدار، اندازه فاصله هامینگ، اندازه فاصله وزن دار و اندازه فاصله اقلیدسی.
ABSTACT
A Study on Distantce Measures for Intuitionistic Fuzzy Sets and Interval- Valued Intuitionistic Fuzzy Sets
By introducing the fuzzy logic, Based on this logic was introduced many sets, Can be outlined intuitionistic fuzzy sets and interval-valued intuitionistic fuzzy sets. This sets need to introduce distance measure under the terms of those sets. So far many distance measure for intuitionistic fuzzy sets an interval- valued intuitionistic fuzzy is presented. In this thesis, we will study these distance measures. Finally, A new weighted distance has been presented based on the previous distances.
پیش گفتار
شاید به توان ادعا کرد تفکرفازی با شروع تفکر انسان همزاد است. یعنی بشر همواره کلمات و عباراتی را به کار گرفته است که مرزهای روشنی با هم نداشتهاند. برخلاف ابهامات از نوع احتمال که مرز میان وقایع آن بهوضوح مشخص است (مثلا: در پرتاب یک سکه، به هر حال نتیجه پرتاب یا شیر است یا خط، بین این دو ابهامی وجود ندارد) در ابهام نوع فازی مرزها درهم آمیخته است. این درهم آمیختگی برای مردم یک سهولت و برای شعرا یک موهبت است. مردم عادی به کمک آن انتقال مفاهیم و استدلال را کوتاه میکنند و شعرا از آن به وجد میآیند.
وقتی میگوییم او جوان است، آزادی یک ارزش است و گرانی بیداد میکند، در عین نادقیقی، مفاهیم قابل فهمی را منتقل کرده ایم. این که در عبارت “کوههای سر به فلک کشیده، جنگلهای گسترده و دشتهای زیبا ” نمیگوییم هر کدام دقیقا چند متر است یا چند درجه زیباست، به میزان بلندی، گستردگی و زیبایی آنها خدشهای وارد نکردهایم. به این دلیل به نظر میرسد فازی بودن جزء زندگی ماست و باید آن را شناخت و نیز به طریقی سنجید و به کارگرفت. تئوری مجموعههای فازی، نخستین بار به طور رسمی توسط پرفسور لطفی عسگرزاده در سال 1965 مطرح شد. او از فارغ التحصیلان سال 1320 هجری شمسی دانشکده فنی دانشگاه تهران بود. کلمه فازی در لغتنامه معانی مختلفی همچون مبهم، ناآشکار، نادقیق وگنگ دارد. پیش قدمی ژاپنیها در به کارگیری منطق فازی در سیستم کنترل (از جمله در تجهیزات صنعتی، مترو، لوازم خانگی و غیره) نقش مهمی در جلب توجه جهانیان و به ویژه متخصصان و مهندسان غربی به کارآیی و اثر بخشی این تئوری داشت. اکنون کاربردهای آن در علوم مختلف اجتماعی، صنعتی، مدیریتی، پزشکی وغیره به شدت مورد توجه است. پس از معرفی منطق فازی، مجموعههای بسیاری بر اساس این منطق معرفی گردید. مجموعههای فازی، مجموعههای فازی شهودی، مجموعههای فازی بازه ای مقدار و… از آن جملهاند. برای هر مجموعهی معرفی شده، نیاز به معرفی اندازههای فاصله مبتنی بر شرایط آن مجموعه کاری دور از انتظار نیست.
در نتیجه ما در این پایان نامه در نظر داریم تا برخی از اندازههای فاصله را که تاکنون برای مجموعههای مورد بحث بیان شده گرد آوری کنیم و سپس به مقایسه آنها میپردازیم.
این پایان نامه مشتمل برسه فصل است. فصل اول شامل برخی تعاریف و مفاهیم اولیه فازی میباشد. در فصل دوم و فصل سوم بعضی از اندازههای فاصله را به ترتیب برای مجموعههای فازی شهودی و مجموعههای فازی شهودی بازهای مقدار بیان میکنیم و با مثالهایی کارایی آنها را نشان خواهیم داد.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-01-12] [ 06:41:00 ب.ظ ]
|